Prettig leren bridgen in Amsterdam

Ed Lommerse, oprichter

Ik speelde rond mijn 20e veel hartenjagen met een groep vrienden. Een vader van een goede vriend zeurde net zolang tegen ons totdat we overstag gingen en eens een avondje gingen bridgen.

Het is nooit meer goed gekomen met dat clubje: vanaf dat moment bridgen we alleen nog maar en dat tot op de dag van vandaag!

Ik ben NBB-gediplomeerd bridgedocent sinds 1996.  Ik streef altijd naar een optimale leeromgeving: veiligheid, gezelligheid en samen opgewekt de plank misslaan!

 

 

 

 

Ronald Post, oprichterRonald

Zo ongeveer rond  mijn 12e, werd het Jokeren opgevolgd door klaverjassen en harten jagen.

Rond mijn 16e was ik een fanatiek schaker en een makker van mij een sterke dammer. Elkaars spel leren was te moeilijk, dus gingen we verder met iets waar we beiden goed in waren, klaverjassen!

De logische volgende stap was natuurlijk bridge. 30 jaar later doe ik dat nog steeds, verslaafd….denk het wel. Een spel om nooit meer op te geven! Rond 1995 ben ik NBB gediplomeerd en een paar jaar actief geweest als bridgeleraar. Veel later, een paar jaar terug, heb ik dat samen met mijn collega Ed weer opgepakt. Het is weer erg leuk om te doen!

Katinka Kramer

Ik ben begonnen met bridgen (toen ik 25 was), omdat mijn ex-man me daartoe “dwong”. Ik had er helemaal geen zin in, maar toen ging hij elke avond tijdens het afwassen het biedsysteem voor beginners oplezen. En aangezien ik niet weg kon lopen, want ik werd geacht af te drogen, hoorde ik elke avond weer ongewild het biedsysteem tot in de details.

Ik onthield het, tegen wil en dank. Keer op keer gingen mijn schoonouders en hij me vragen om met hen mee te bridgen, omdat ze een vierde man nodig hadden en die laatste keer ben ik gezwicht. Toen ben ik mee gaan doen en bleek ik het hartstikke leuk te vinden: ik was vanaf dat moment niet meer te stoppen.

Ik ging ook al snel echte wedstrijden op clubs bridgen en opeens was er bijna alleen nog maar bridge: mijn man, familie en vrienden, iedereen bridgete en nog steeds! Behalve dat bridge een heel leuk spel is, krijg je er ook heel veel vrienden bij, dus het is ook nog eens heel sociaal en gezellig!

Vanaf 2014 ondersteun ik Ronald en Ed naar alle tevredenheid!

Vanessa de Weger

Mijn hobby was altijd klaverjassen. Op de middelbare school tijdens iedere pauze en soms zelfs tijdens lesuren. Later hebben we met een vriendengroep een heus ‘klaverjasclubje’ opgericht. Dat ik kaarten dus leuk vind was duidelijk.

Ed ken ik van voetbal en vertelde altijd al zeer enthousiast over bridge. Toen ik een aantal jaar geleden een blessure opliep en lang niet kon voetballen, leek het mij een mooi moment dat bridgen eens uit te proberen. En sindsdien vind ik klaverjassen maar een suf spelletje, het kan niet tippen aan bridge! Al vrij snel deed ik mee met kroegendrives, clubdrives, competitie en beker.

Voor mijn werk geef ik trainingen op verschillende gebieden als procesmanagement, projectmanagement, etc. Privé geef ik skiles en voetbaltrainingen. Het leek dus niet meer dan logisch dan dat ik ook les ging geven in bridge om meer mensen kennis te laten maken met dit leuke spelletje!

Vincent Hinke (foto volgt)

De vader van mijn moeders kant was zowel boer als eigenaar van een kroeg. Daar werd logischerwijs in de jaren ’40 en ’50 van de vorige eeuw veel gekaart. Daardoor speelden wij thuis ook veel verschillende kaartspelletjes. Zwikken, pesten, hartenjagen en later klaverjassen. Toen het online gebeuren haar intreden deed, kon je ook thuis voor het beeldscherm en met behulp van de computer de hele wereld in huis halen. Aldus geschiedde.

Ik ging veel boekjes lezen, de gehele Start tot Finish van Cees Sint en Ton Schipperheyn en ik verdiepte mij later via andere kanalen verder in het spelletje. “Pas op, het is verslavend !” werd er geroepen. En dat is ook zo, maar wel een heerlijke!

Zo leer je ook “parkeren”: niet denken aan een spel waarin het wat tegen zat of waarin jij of je partner een foutje maakte. Gewoon, lekker doorgaan met spelen. Daarnaast doe je ontzettend veel nieuwe contacten op. Kortom een hobby en spel, waarover je nooit bent uitgeleerd en waardoor je altijd weer verrast wordt!

 

 

SuperWebTricks Loading...